U kunt uw klacht mailen naar centrale@spaarnelanden.nl of indienen via het formulier op onze contactpagina. Wij behandelen uw klacht binnen vijf werkdagen.

Alle parkeergarages zijn 24/7 geopend, behalve PG Floridastraat.
Deze heeft aangepaste openingstijden, deze zijn hier terug te vinden. Let op de sluitingstijd! Wanneer uw voertuig nog binnen staat en de Floridastraat garage speciaal voor u geopend
moet worden, wordt hiervoor € 75,- in rekening gebracht. U kunt bellen met VMB: 0297-581583

De fietsenstallingen rondom station Haarlem CS zijn gratis. De openbare fietsenstallingen in het centrum zijn overdag voor uw fiets gratis, voor een brommer/snorfiets betaalt u €0,70. Voor stalling gedurende de nacht betaalt u voor uw fiets €0,50 en voor uw brommer/snorfiets €0,70.

De parkeergarages Houtplein, de Kamp, Raaks en Dreef* zijn voorzien van elektrische oplaadpunten voor auto’s.

*Alleen toegankelijk voor de Provincie

De fietsenstallingen Botermarkt en Tempeliersstraat zijn voorzien van elektrische oplaadpunten voor fietsen.

De doorrijhoogte verschilt per parkeergarage. Zie hieronder de doorrijhoogtes per garage:
PG Houtplein: 1.95 m
PG Kamp: 2.00 m
PG Raaks: 2.00 m
PG Appelaar: 2.00 m
PG Cronjé: 2.10 m
PG Dreef: 2.00 m
PG Floridastraat: 2.10 m

Voor de bewonersparkeergarages geldt het volgende:
BPG Kraaienhorst: 1.90 m
BPG Gangolfplein: 2.00 m
BPG Pieterstraat: 2.00 m
BPG Lange Margerethastraat: 2.00 m

De algemene voorwaarden van de parkeergarages vindt u hier.

De algemene voorwaarden van de fietsenstallingen vindt u hier.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de in- of uitgang.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat. Houd uw kenteken bij de hand.

U kunt binnen 15 minuten kosteloos uitrijden en vervolgens de locatie opnieuw betreden met uw abonnement. Als u langer dan 15 minuten geparkeerd staat, dient u de parkeerkaart te betalen. Bij twijfel kunt u 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de in- of uitgang of bij de betaalautomaat.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de in- of uitgang.

De eerste factuur bevat éénmalig de kosten van de abonnementskaart à € 11,30.
Ook is het mogelijk dat er een helft van de maand wordt gefactureerd bovenop de standaardmaand factuur wegens het afnemen van een abonnement na de 15e van een maand, waardoor 1,5 maand gefactureerd wordt. De huidige maand plus de nieuwe maand.

U kunt uw vraag mailen naar financienparkeren@spaarnelanden.nl of indienen via het formulier op onze contactpagina. Wij behandelen uw klacht binnen vijf werkdagen.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat. Onze medewerker noteert uw gegevens voor het geval de eigenaar van het beschadigde voertuig zich meldt.

U kunt zich hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaten of de in- en uitritten. Ook kunt u een mail sturen naar centrale@spaarnelanden.nl.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaten of de in- en uitritten. Ook kunt u mailen naar centrale@spaarnelanden.nl of bellen met 023 75 17 217.

Ben je jouw rijbewijs, paspoort of -bewijs verloren? Deze worden direct overgedragen aan de gemeente Haarlem bij de publiekshal aan de Zijlvest 39 te Haarlem.
Ben je jouw persoonlijke OV-chipkaart verloren? Deze worden direct overgedragen aan de Nederlandse Spoorwegen.
Ben je jouw bankpas verloren? Deze worden direct vernietigd op last van De Nederlandse Bank in verband met contactloos betalen en dienen geblokkeerd en vervangen te worden.

Je kunt een gevonden voorwerp aan een medewerker van Parkeerservice Spaarnelanden geven. Als dat niet mogelijk is, kun je het ook bellen met 023-75 17 200 of 023-75 17 217 voor meer informatie.
Sleutels, paspoort, rijbewijs of ID-bewijs kunt u direct afgeven bij het gemeentehuis bij de publiekshal aan de Zijlvest 39 te Haarlem.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat. Houdt uw kenteken bij de hand.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat.

U kunt uw parkeerkaart betalen met de volgende eenheden:
€ 0,10
€ 0,20
€ 0,50
€ 1,00
€ 2,00
€ 5,00
€ 10,00
€ 20,00

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat.

U kunt een kwitantie aanvragen via het kwitantieformulier. Na toezending van het compleet ingevulde formulier ontvangt u binnen vijf werkdagen de kwitantie. Let op: aanvragen ouder dan twee maanden worden niet in behandeling genomen.

U kunt een verzoek voor restitutie indienen via het restitutieformulier. Let op: aanvragen ouder dan twee maanden worden niet in behandeling genomen.

Een product van Parkeerservice Spaarnelanden herroepen kan tot 14 dagen na ingangsdatum van het abonnement via het herroepingsformulier. Heeft u het abonnement binnen deze 14 dagen al gebruikt? U kunt dan uw aanvraag alsnog herroepen. De gemaakte parkeerkosten worden wel in rekening gebracht.

U kunt een abonnement aanvragen via onze productpagina.

U kunt uw abonnement schriftelijk opzeggen via het opzeggingsformulier of contact opnemen met de klantenservice via centrale@spaarnelanden.nl.

U kunt uw wijziging mailen naar centrale@spaarnelanden.nl. Wij verwerken de wijziging binnen vijf dagen.

U kunt uw wijziging mailen naar financienparkeren@spaarnelanden.nl. Wij verwerken de wijziging binnen vijf dagen.

U kunt uw wijziging mailen naar centrale@spaarnelanden.nl. Wij verwerken de wijziging binnen vijf dagen.

U kunt uw wijziging mailen naar centrale@spaarnelanden.nl. Wij verwerken de wijziging binnen vijf dagen.

U kunt uw abonnement per de eerste dag van de volgende maand opzeggen. Houd wel rekening met de minimale afname van drie maanden bij een 24-uurs abonnement.

U kunt een nieuwe abonnementskaart aanvragen via centrale@spaarnelanden.nl. De eenmalige kosten hiervoor zijn € 11,30 en worden op de volgende factuur in rekening gebracht. Uw oude abonnementskaart wordt geblokkeerd om misbruik te voorkomen.

Het bewonersabonnement van deze locatie wordt geactiveerd per week 38 2021. De aanvraag van dit soort abonnement kan al worden voldaan, echter het activatiemoment van dit type abonnement is gekoppeld aan de oplevering van de bijbehorende nieuwbouw woningen.

U kunt een maandkaart of een weekkaart kopen via de productpagina. In de parkeergarage kunt u 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de betaalautomaat om direct een maand- of weekkaart te kopen.

Een waardekaart is een betaalmiddel om de parkeerkosten te betalen. Betalen met een waardekaart kan bij een betaalautomaat.

Met een uitrijdkaart kunt u een parkeergarage eenmalig verlaten. De uitrijdkaart dient te worden ingevoerd bij de terminal van de uitrit waar de auto geparkeerd staat.

U kunt hiervoor 24/7 contact opnemen met een medewerker van onze meldkamer via de intercom bij de in- of uitrit of de betaalautomaat. Ook kunt u bellen met 023 75 17 217. Onze medewerker neemt dan contact op met Handhaving of de politie.

In elke parkeergarage is 24/7 cameratoezicht aanwezig. Niet in alle ruimtes is cameratoezicht aanwezig.

In elke fietsenstalling is cameratoezicht aanwezig. Niet in alle ruimtes is cameratoezicht aanwezig.

U kunt het voertuig van uw bezoek aanmelden op de website van de gemeente Haarlem.  Daarna kan dit voertuig in dezelfde parkeerzone op straat worden geparkeerd. U bent zelf verantwoordelijk voor het afmelden van het bezoek.

U kunt een ontheffing aanvragen op de website van de gemeente Haarlem.

Op de website verloren of gevonden worden verwijderde fietsen geregistreerd. Deze fietsen worden naar de Fietsopslag Spoordijk aan de Jansweg 15 bij het station gebracht. Heeft u uw fiets gevonden op de website? Dan kunt u deze tegen betaling van €25,- ophalen. Het is alleen mogelijk om met pin te betalen.

De toezichthouders van de gemeente Haarlem verwijderen om verschillende redenen fietsen uit de openbare ruimte. Fietsen die gevaarlijk, te lang, of op een niet toegestane plek geparkeerd staan, worden verwijderd. Ook fietsen die zoveel gebreken vertonen dat zij niet meer kunnen functioneren, de zogenaamde wrakken, worden van straat gehaald.

Parkeerservice Spaarnelanden heeft als integraal onderhoudsbedrijf voor de gemeentes Haarlem en Zandvoort veel kennis over de nieuwste ontwikkelingen en actuele wet- en regelgeving in de regio. Hierdoor kunnen wij op maat gemaakte adviezen uitbrengen over onderwerpen als parkeren, bereikbaarheid en veiligheid. Indien gewenst kunnen wij ook adviseren over zaken als afvalscheiding, groenonderhoud en speelvoorzieningen.

Tijdens een locatieonderzoek brengen wij de aan- en afvoerroutes van de diverse vervoersmiddelen en voetgangers naar de betreffende locatie in kaart. Ook maken wij eventuele knelpunten inzichtelijk en een inschatting van het ‘verzorgingsgebied’.

Parkeerservice Spaarnelanden kan adviseren over:

 • Technische installaties in het ontwerp en onderhoudsvriendelijke (her)inrichting;
 • Exploitatie van uw parkeervoorziening;
 • (Brand)veiligheid;
 • Visuele aankleding en wayfinding.

Wij kunnen adviseren en services aanbieden voor de volgende locaties:

 • Binnenstedelijke centra
 • Winkelcentra
 • Kantoorlocaties
 • Onderwijsinstellingen
 • Supermarktlocaties
 • P+R locaties
 • (Jacht)havens
 • Ziekenhuizen
 • Hotels
 • Woningen/VvE

Lees hier meer over onze diensten voor de zakelijke markt.

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem contact met ons op

Powered by